Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ovisok(k) a digitális világban

Ezzel a tájékoztató anyagunkkal olyan hatékony eszközöket szeretnénk adni a szülők, családtagok, nevelők kezébe, amelyekkel biztonságosabb lehet a közlekedés a neten, könnyebben felismerhetők, megelőzhetők a veszélyek.


Kedves Szülők!


A család, a szülők nincsenek könnyű helyzetben, amikor a kisgyermekkori nevelés során választ kell adni a minket körülvevő digitális világra, annak pozitív és negatív hatásaira. A mai gyerekek születésüktől kezdve digitális médiakörnyezetben élnek.

A digitális és okoseszközök használata egyre elterjedtebb már az óvodás korosztályban, ami komoly hatással van a gyermekek személyiségfejlődésére, képességeik alakulására.

 

Hogyan lehet felkészülni szülőként, pedagógusként a digitalizációval kapcsolatos nevelési kihívásokra úgy, hogy figyelembe vegyük az életkori sajátosságokat, az óvodai adottságokat és az otthoni környezetet is?

Ebben kíván segíteni a Hegyvidéki Önkormányzat, folytatva a Hegyvidéki ONvédelem Programot, amelynek célja a tudatos médiahasználatra nevelés, a figyelem

ráirányítása a digitális világ árnyoldalaira, a felmerülő problémák lehetséges megelőzése.

 

Ezzel a tájékoztató anyagunkkal, a szülői fórumokkal, az óvodapedagógus továbbképzéssel olyan hatékony eszközöket szeretnénk adni a szülők, családtagok, nevelők kezébe, amelyekkel biztonságosabb lehet a közlekedés a neten, könnyebben felismerhetők, megelőzhetők a veszélyek.

Bízunk abban, hogy már e néhány oldalas, gyűjteményes „kisokosban” is találnak hasznos tanácsokat, tippeket mindehhez.

 

Vigyázzunk a gyermekeinkre, legyünk felkészültek, figyeljünk oda a veszélyekre, és körültekintően segítsük őket - az online térben is!

 

Pokorni Zoltán, polgármester és Fonti Krisztina, alpolgármester


Az Ovisok(k) a digitális világban című kiadványunk megtekinthető itt, vagy letölthető PDF formátumban innen.