Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Új szolgáltatással bővül a Hegyvidéki Onvédelem program

A Hintalovon Alapítvánnyal együttműködve a Hegyvidéki Önkormányzat online tanácsokkal segíti az otthontanulást.

A koronavírus-járvány miatt új helyzetben kell helytállniuk a szülőknek, diákoknak és a tanároknak egyaránt. A Hegyvidéki Önkormányzat ebben kíván segíteni azzal, hogy a Hegyvidéki ONvédelem program keretében új szolgáltatással támogatja a szülőket. A Hintalovon Alapítvány gyerekjogi szakértői segítségével választ kaphatnak a szülők az otthoni tanulással kapcsolatban felmerült kérdéseikre.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Dr. Gyurkó Szilvia vezetésével azért dolgozik, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek jogait, érdekeit, szempontjait. Ebben a kivételes helyzetben is igyekeznek gyermekközpontú információkat nyújtani a szülők számára az egészségügyi vészhelyzet kapcsán felmerülő esetleges kérdésekben, a szülők és a gyerekek mentális egészségétől kezdve a digitális szülőségen át a távoktatásban, valamint az elvált szülők kapcsolattartására vonatkozó kérdésekben ebben a speciális helyzetben.

További hasznos információk olvashatók a weboldalukon: https://yelon.hu/szuloknek/, melynek felületén az Alapítvány jogászai hetente kétszer, kedden és csütörtökön 16 és 18 óra között egy ingyenes, névtelenül használható jogi segélyvonalon is támogatják a szülőket a karantén, kapcsolattartás, egészségügyi vészhelyzet és online oktatás kapcsán felmerülő, jogi vonatkozású kérdések megválaszolásával.

A hegyvidéki szülők a kérdéseiket a molnar.viktoria@hegyvidek.hu e-mail címre küldhetik, kérdéseikre az alapítvány szakembereinek segítségével 48 órán belül e-mailen kapnak választ.

Ajánljuk továbbá a témában Dr. Gyurkó Szilviával, az alapítvány vezetőjével készült, és a múlt heti Hegyvidék újság lapszámban megjelent interjút, melyet az alábbi linken olvashatnak el: http://www.hop12.hu/aktualitas/28