Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Folytatódik a Hegyvidéki ONvédelem Program Szülői Akadémia

A Hegyvidéki Önkormányzat folytatja 2016-ban megkezdett programját a Hegyvidéki ONvédelem programot. A szülők körében végzett felmérésnek megfelelően idén online fórumot tart. Két témában, két a szakmában elismert szakértővel.


Szuloi_akademia_2021_Online

Adatvédelmi beállítások, hasznos tippek szülőknek
Előadó: Koren Balázs édesapa, tanár
Időpont: 2021. november 24. (szerda) 18 óra
Az előadás letölthető anyaga (4,2 MB PDF)

A gyerekek sokszor előbb kapnak telefont vagy tabletet a kezükbe, semmit megtanulnak írni. A technológia fejlődése megállíthatatlan és ezek az eszközök egyre inkább belépnek az életünkbe. Az Internet és az okos eszközökhöz való hozzáállás általában végletes. Valaki vagy tiltja, ameddig lehet vagy digitális cumiként már pelenkás korban a gyermek kezébe adja. Sokan magát az ördögöt látják benne, mások óriási lehetőséget. Ahogy általában, itt sem jó egyik véglet sem.
Határokat, kereteket kell szabni a használatban. Megoldásokat, lehetőségeket mutatok az előadásban, mit és hogy érdemes beállítani a különböző telefonokon.

Még mindig, már megint? Hogy vannak most a gyerekek? Hogyan változtatta meg a járványhelyzet a mindennapi életüket?
Előadó: Stáhly Kata pszichológus, a Hintalovon Alapítvány munkatársa
Időpont: 2021. november 29. (hétfő) 18 óra
Az előadás letölthető anyaga (PDF)

Milyen feltételek kellenek egy gyerek általános jóllétéhez? Hogyan tudunk mi szülők jól segíteni a gyerekeinknek? És hogy vannak a szülők? Olyan régóta van már járványhelyzet, olyan sokat hallani a következményeiről. Talán épp azért, mert már régóta tart, és épp azért, mert még nem látjuk a végét érdemes körüljárni, hogy egy ennyire bizonytalan helyzetben hogyan tudunk mégis elég jó szülők lenni, hogyan tudunk a gyerekeinknek a legjobban segíteni. Egy rövid előadást követően igyekszünk minden olyan kérdést körüljárni, amely aktuálisan foglalkoztatja a szülőket.Az előadásokra történő jelentkezéshez regisztráció szükséges. Ha Önnek már van fiókja e-ügyintézési rendszerünkben, vagy szülőként a hegyvidéki E-Menza rendszerben, az ott használt felhasználónevével és jelszavával, illetve Magyarország.hu (KAÜ) Ügyfélkapujával bejelentkezhet.
Új regisztrációhoz kattintson ide.